Single post

#roundtripromania – ziua 8!

De la Castelul Dracula am pornit spre Maramures. Auzisem ca este o zona plina de traditii, dar niciodata nu s-a invit ocazia sa vizitez locurile. Pana acum.
Chiar daca nu vezi semnul de “Judetul Maramures”, iti vei da seama imediat ca ai intrat intr-o lume pe care numai in carti o mai gasesti. Sau in vederi.
Ai impresia ca cineva a desenat fiecare miscare. Fiecare pozitie a omului este “de acolo.” Iti vei dori sa faci poze din 5 in 5 minute.
Nu am citit nimic inainte despre Maramures, dar cred ca este un loc in care traiesc oameni cu o varsta cuprinsa intre 45-80 de ani( sau mai mult). Cel putin asta am observat.
Populatia nu este bogata, iar mijlocul de transport pe care il utlizeaza este bicicleta. Da, foarte multi oameni pe bicicleta.
De asemenea, am observat foarte multi oameni care faceau cu mana pentru a-i duce la destinatia dorita. De aici deduc ca nu au un autobuz care sa aiba un program fix.
Este o zona care pare in refacere ( pe alocuri). Ba vezi case din lemn, ba case moderne. Si plina de biserici si manastiri din lemn. Si am mai observat ca au o pasiune pentru flori. Cam toate manastirile au plantate flori (vei vedea in pozele de mai jos).
Am vizitat Manastirea Barsana. Nu-ti voi spune foarte multe lucruri despre ea, pentru ca pozele vorbesc de la sine.
Drumul pana la pensiunea Dorina a fost din carti. Cu cachite de fan, oameni muncind pe camp, cu cai, vaci si tot tacamul. Poate ca datorita acestor privelisti nu suntem obositi precum ar trebui sa fim.
Oamenii sunt foarte calzi si cu zambetul pe buze. Ne-am facut si un prieten ( poza mai jos) care ne-a povestit cate ceva din viata lui.
In Maramures am mancat aproape (pentru ca pe cea mai buna o fac eu) cea mai buna ciorba de afumatura si fasole. Incredibila. Gatita de gaza pensiunii Dorina.
Singurul lucru care nu mi-a placut a fost ca n-am putut sa gust din langose, pentru ca am intoleranta la gluten.
In rest, daca doresti sa vezi cum arata un loc 100% de acolo, Maramures este locul potrivit. Si du-te acum, pana nu se transforma in modern Maramures.
Ne auzim din Maramures (din nou) si Cluj.

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agentia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu kooperativa 2.0Comments

comments

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes