Single post

#roundtripromania – Ziua 10

Cred ca in ziua 10 am vizitat cele mai multe orase. Bine, distanta nu este foarte mare intre ele, deci, a fost ok.
Din Cluj am pornit spre Alba Iulia. Un loc in care nu am mai fost. Auzisem doar ca are cateva lucruri frumoase.
Prima oprire in Alba Iulia a fost la Catedrala Reîntregirii Neamului, care se afla chiar in centru. De fapt, am observat ca toate obiectivele turistice se afla in centru si nu cu o distanta foarte mare intre ele.
Fara sa planuim, am prins ora 12 in Alba, ora la care se face schimbul de garda. Iar acest schimb se face intr-un mare fel; cu parda, cu oameni imbracati specific etc. Trebuie sa ajungi sa vezi aceasta parada. Din cate am inteles si seara are loc o parada, care nu seamana cu cea de la pranz.
In timpul acestei parade am vizita obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, Biserica memorială “Mihai Viteazu, plus ne-am bucurat de arhitectura locului.
Dupa aia, am luat-o din loc si am pornit spre Hunedoara.
Am mai fost in Hunedoara, dar nu pentru a vizitat obiectivele turistice, ci pentru business stuff.
Stiam ca Hunedoara ascunde ceva frumos, dar nu mi-am imaginat vreodata ca frumosul asta este de fapt spectaculos.
Daca nu ai vizitat Castelul Corvinilor, trebuie s-o faci. Mai multe nu-ti pot spune, dar pozele de mai jos sigur iti vor da un indiciu.
Dupa Hunedoara, a urmat Sibiu. Unde am si dormit peste noapte. Aici am o mentiune de facut. Sibiu este un oras in care trebuie sa stai cel putin 3 zile. Noi am stat doar cateva ore, dar a fost suficient sa ne dam seama ca este un oras frumos, viu si care merita vizitat-revizitat si stat din cand in cand.
De asemenea, Sibiu este un oras foarte fotogenic. Mai ales cand apune si rasare soarele. Lumina este perfecta pentru pasionatii de fotografie.

Ne auzim de la Horezu.

roundTripRomania este un eveniment organizat de agentia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu kooperativa 2.0

\

Comments

comments

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes